Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود فتوحی امروز یکشنبه در این نامه افزود:وقوع پدیده ویروس کرونا، فضای آموزش و پژوهش کشور و دانشگاه صنعتی شریف را در دو ماه گذشته با دگرگونی و تغییرات همراه ساخته تا حفظ سلامتی انسان‌ ها و استمرار کیفیت فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی چالش دانشگاه ها محسوب شود.
وی گفت: از جمله این تغییرات در حوزه آموزش و پژوهش است و باید همه اعضای هیات علمی آمادگی لازم برای مواجهه با شرایط جدید را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته آموزش مجازی هرگز نمی‌تواند جایگزینی برای آموزش حضوری باشد؛ اما می‌تواند به عنوان مکمل مورد استفاده قرار گیرد.
فتوحی افزود: از ابتدای وقوع بحران شیوع کرونا، دانشگاه صنعتی شریف با تعطیلی فوری خوابگاه‌ها، کاهش فعالیت‌های حضوری و راه‌اندازی سریع سامانه آموزش مجازی برای جلوگیری از شیوع ویروس گام برداشت تا طبق آمارها حدود ۹۰ درصد از دروس نظری دانشگاه در بستر مجازی ارائه شوند.  
رییس دانشگاه شریف با تاکید به هدایت دانشجویان توسط اعضای هیات علمی با برگزاری جلسات مجازی، اظهار داشت: پروژهای دانشجویان تحصیلات تکمیلی به صورت مجازی در حال انجام است و امور اداری و اجرایی دانشگاه نیز دورکاری و شیفت بندی کارکنان را به خوبی اجرا می کند.
فتوحی با تاکید بر اینکه سیاست کلی وزارت عتف حفظ نیمسال جاری است، تصریح کرد: برگزاری دروس نظری از طریق آموزش مجازی ادامه خواهد داشت و دروس عملی و آزمایشگاهی نیز در تابستان ارائه می شوند. همچنین فعلا، امکان ارائه خدماتی خوابگاهی و تأمین غذا به دانشجویان وجود ندارد. زیرا هرگونه تجمع و تردد دانشجویان، سبب به مخاطره انداختن سلامت آنان خواهد شد.
رییس دانشگاه شریف با بیان اینکه اعضای هیات علمی باید دروس خود را مطابق با برنامه آموزشی نیمسال جاری ارائه دهند، افزود: سیاست کلی دانشگاه آن است که تا حد امکان، دروس به صورت آنلاین ارائه شوند و در صورت استفاده از ویدیوی تدریس(آف لاین)، لازم است از کلاس‌های آنلاین برای رفع اشکال دانشجویان و حل تمرین بهره گرفته شود. زیرا صرف ارائه جزوه و اسلاید به تنهایی و یا همراه با صوت، برای حفظ استاندارد کیفیت آموزش دانشگاه قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: کلاس‌های عملی، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها و یا دروسی که به صورت مجازی قابل ارائه نیستند، فقط با تأیید کتبی معاون آموزشی و تحصیلات دانشگاه مستثنی خواهند بود. در این موارد باید استاد، درس درخواستی خود را همراه با دلایل آن از طریق معاون آموزشی دانشکده یا مرکز آموزشی مربوطه به معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه ارائه کند.
رییس دانشگاه شریف با بیان اینکه ممکن است مشکلاتی در ارائه آموزش آنلاین رخ دهد، گفت: البته مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش الکترونیک ومعاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تلاش خواهند کرد که امکانات و شرایط را برای تسهیل آموزش مجازی فراهم کنند. بر همین اساس به زودی راهکارها و تدابیر دانشگاه برای چگونگی برگزاری امتحانات پایان ترم اعلام خواهد شد.
فتوحی با تاکید به اعضای هیات علمی مبنی بر استفاده از امکانات موجود برای حفظ ارتباط با دانشجویان گفت: این رویه سبب می شود مشکلی برای فارغ‌التحصیلی دانشجویان رخ ندهد. هرچندکه معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه باید در مورد دروسی که تاکنون شروع نشده و یا با کیفیت مورد انتظار ارائه نشده‌اند، تعیین تکلیف و اقدام فوری انجام دهد.  
وی خاطرنشان کرد: معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی موظف است که نسبت به پایش و گزارش نحوه ارائه دروس و نظرسنجی از دانشجویان در ارتباط با کیفیت آموزش نیز فعالیت کند.                                         

برچسب‌ها کرونا دانشجو دانشگاه صنعتی شریف محمود فتوحی فیروز آباد پروندهٔ خبری آموزش مجازی ؛ تجربه ای نو در سایه کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا دانشجو دانشگاه صنعتی شریف کرونا دانشجو دانشگاه صنعتی شریف آموزشی و تحصیلات تکمیلی رییس دانشگاه شریف اعضای هیات علمی آموزش مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۸۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروفسور‌های ضداسرائیل

دانشگاه‌های شرق تا غرب امریکا عرصه فریاد خشم از جنایات صهیونیست‌هاست. افزایش روزافزون صف معترضان در شرایطی است که اساتید هم به طرق مختلف حمایت خود را از این اعتراضات اعلام کرده‌اند. 

تظاهرات بی‌سابقه در راستای همبستگی با فلسطینیان به بیش از ۵۸دانشگاه، مؤسسه و دانشکده در سراسر امریکا سرایت کرده است، اما اقدامات در برخی از این دانشگاه‌ها تأثیرگذار‌تر و به تبع آن واکنش پلیس هم شدیدتر بوده است. در دانشگاه اوهایو در شرق امریکا، پلیس به دانشجویان تحصن‌کننده، حمله و شماری از آنان را بازداشت کرد. در نیویورک محوطه دانشگاه جورج‌واشینگتن مملو از چادر‌هایی بود که دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه آنها را نصب کردند. ضمن اینکه به دانشجویان بیرون دانشگاه اجازه ورود به محوطه دانشگاه داده نشد. همچنین در شمال ایالات متحده دانشجویان دانشگاه مینه‌سوتا به تظاهرات حمایت از فلسطین ملحق شدند و توقف نسل‌کشی را خواستار شدند. در ایالت تگزاس هم دانشجویان دانشگاه کالمر به تظاهرات ادامه دادند. شدت بازداشت‌ها در این تظاهرات به حدی بود که اعتراضات را سرکوب کرد. در دانشگاه آتلانتا در ایالت جورجیا خشونت شدید بود. نیرو‌های امنیتی تعدادی از دانشجویان و اعضای هیئت علمی را بازداشت کردند، اما این بار برخلاف دانشگاه کالمر، بازداشت‌ها باعث نشد تظاهرات‌ها متوقف شود. دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک در این زمینه نقش پیشرو را ایفا کرد. دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه شب و روز دست از اعتراض نمی‌کشند. در دانشگاه نورث‌ایسترن، ۱۰۰ نفر از دانشجویان به دلیل همبستگی با غزه بازداشت شدند. در امریکا شمار دانشجویان دستگیرشده به ۶۰۰ نفر رسیده است. دامنه این اعتراضات به اروپا هم گسترش یافته و پس از فرانسه، دیروز پلیس آلمان به سمت محل تجمع معترضان حامی فلسطین در مقابل دفتر صدراعظم حمله برد و ۷۵نفر را بازداشت کرد و چادرهای‌شان را از میان برداشت. 

 اساتید سپر بلای دانشجویان شدند

شمار قابل‌توجهی از اعضای هیئت علمی امریکا در کنار دانشجویان معترض ایستاده‌اند. در دانشگاه اموری جورجیا، اعضای هیئت علمی در تظاهرات طرفدار فلسطین دستگیر شدند که خبر دستگیری امیل کمه، استاد زبان انگلیسی و مطالعات بومی و نوئل مک آفی، رئیس گروه فلسفه انعکاس فراوانی داشت. با توجه به تظاهرات گسترده دانشگاه‌ها، مراسم رسمی فارغ‌التحصیلی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی لغو و از سخنرانی اثنا‌تبسم، دانشجوی مسلمان جلوگیری شد. بریتانی فریدمن، دانشیار جامعه‌شناسی می‌گوید: «متأسفانه دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به جای پاسخگویی به نگرانی‌های اساتید و دانشجویان در مورد لغو سخنرانی اثنا‌تبسم و دستگیری معترضان مسالمت‌آمیز، رویکرد مستبدانه خود را دوچندان کرده و جنبه‌ای از فارغ‌التحصیلی را که دانشجویان به دست آورده‌اند و مشتاقانه منتظر آن بودند، لغو کرده است.» او تصریح کرد: «دیدن وضعیت کنونی آموزش عالی در کشور ما، قرار گرفتن گسترده دانشجویان در معرض خشونت پلیس و بی‌توجهی کامل به آنچه دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ادعا می‌کند، ناامیدکننده است.» اساتید و دانشجویان در دیگر دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه نیویورک دستگیر شدند. در شرایطی که برخی از دانشجویان کمی بعد از حفاظت از دانشجویان مسلمانی که نماز به پا داشته بودند، دستگیر شدند، تعدادی از اساتید زنجیره انسانی تشکیل دادند تا میان دانشجویان و نیرو‌های پلیس حصار ایجاد کنند. در پرینستون، کلاس‌هایی مانند کلاسی که ماکس وایس برگزار و تاریخ فلسطین و صهیونیست‌ها را تدریس می‌کند، حتی در حین برگزاری برخی تظاهرات‌ها، برگزار شد. به‌تازگی وایس به ده‌ها عضو هیئت علمی دیگر در نیوجرسی پیوست. آنها نامه‌ای سرگشاده، در حمایت از معترضان دانشکده و دانشجویان کلمبیا نوشتند که مضمون آن این است: «ما، اساتید و کارکنان دانشگاه پرینستون، همبستگی و حمایت خود را با دانشجویان دانشگاه کلمبیا و کالج بارنارد تأیید می‌کنیم که همچنان به درخواست دانشگاه به مخالفت با نسل‌کشی اسرائیل در غزه و اشغال مستمر کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی ادامه می‌دهند.» در این نامه آمده است: «سرزمین فلسطین. ما به طور کامل از حقوق همه اعضای جامعه دانشگاه، از جمله دانشجویان، برای شرکت در تظاهرات مسالمت‌آمیز در کلمبیا، پرینستون و در تمام محوطه‌های دانشگاه حمایت می‌کنیم.»

 تزریق پول به MIT

در ایالات متحده، کالج‌ها باید هدایا و قرارداد‌ها با منابع خارجی را گزارش کنند، اما شواهد حاکی از این است که این روند با اخلال‌هایی مواجه بوده است و کالج‌ها گاهی اوقات با هدایت پول از مسیر بنیاد‌های جداگانه‌ای که از طرف آنها کار می‌کنند، از گزارش‌دهی طفره می‌روند. براساس گزارش گاردین، حدود ۱۰۰ کالج ایالات متحده هدایا یا قرارداد‌هایی را از رژیم صهیونیستی به مبلغ ۳۷۵ میلیون دلار در دو دهه گذشته گزارش کرده‌اند. با این حال، داده‌ها حاوی اطلاعات کمی در مورد اینکه پول از کجا می‌آید، یا چگونگی استفاده از آن است. برخی دانشجویان دانشگاه MIT اسامی چندین پژوهشگر را منتشر کرده‌اند که از وزارت جنگ صهیونیست‌ها برای پروژه‌هایی پول می‌گیرند که به گفته دانشجویان می‌تواند به ناوبری هواپیما‌های بدون سرنشین و حفاظت موشکی کمک کند. در مجموع، دانشجویان طرفدار فلسطین می‌گویند، MIT طی یک دهه گذشته، بیش از ۱۱ میلیون دلار از وزارتخانه یاد شده، پول دریافت کرده است. 

 نگرانی جدی از سرکوب وحشیانه

سازمان ملل از دستگیری‌ها در دانشگاه‌های امریکا ابراز نگرانی کرد. دفتر نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل در نیویورک هم در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به برخورد پلیس امریکا با دانشجویان حامی فلسطین و مردم غزه نوشت: «ما سرکوب وحشیانه و خشونت‌آمیز اعتراضات مسالمت‌آمیز گسترده حامی فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده را به‌شدت محکوم می‌کنیم. خشونت پلیس ایالات متحده و استفاده بیش از حد از زور در تجمعات مسالمت آمیز و هدف قرار دادن دانشجویانی که از پایان دادن به جنگ و نسل‌کشی در غزه حمایت می‌کنند، یک نگرانی جدی است.»

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پروفسور‌های ضداسرائیل
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • دانشگاه جای رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی نیست
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰ هزار دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰۰۰۰ دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • حمایت اساتید دانشگاه در آمریکا از دانشجویان حامی فلسطین