Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رییس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به وجود هزاران مریم میرزاخانی در ایران گفت: نشناختن و آموزش ندادن به این مریم ها کوتاهی است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دانشگاه صنعتی شریف عصر امروز سه شنبه مراسم گرامیداشتی برای مریم میرزاخانی بانوی نابغه فقید ریاضی ایرانی و دانشجوی پیشین این دانشگاه با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، اساتید دانشگاه شریف، همکلاسان و اساتید دیگر دانشگاه ها و اعضای خانواده او برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر محمود فتوحی در این مراسم اظهار کرد: مریم به عنوان زن دانشمند به ما آموخت باید تابوی حرکت زنان در حاشیه را شکست.
وی افزود: علم در سنت دینی و ملی ما مقدس بوده و تقدس ذاتی بی ارتباط با جریانات سیاسی دارد؛ مریم میرزاخانی شکوه دوران فارابی و خواجه نصیر طوسی را یادآور شد و به ما برای رسیدن دوباره به آن دوران اعتماد به نفس داد.
فتوحی ادامه داد: دانشگاه شریف خود را نسبت به جامعه مسئول می داند، به دنبال علم نافع و استقلال نسبی است اما این عوامل مانع از سرمایه گذاری روی نخبگان نمی شود.
رییس دانشگاه شریف گفت: ما به علوم پایه و خود انسان و نخبگان بها می دهیم و در این امر سود و زیان محاسبه نمی‌کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: ما هزاران مریم‌ میرزاخانی داریم، اگر آنها را نشناسیم و پرورش ندهیم کوتاهی کرده ایم.
*قدرت پایدار منوط به علم پایدار است
استاد فیزیک دانشگاه شریف نیز در این مراسم به تلاش مریم میرزاخانی برای ایرانی ماندن اشاره کرد و گفت: در جهان کنونی قدرت پایدار به علم پایدار منوط است و این امر با جذب نخبگان در فرایندهای اجتماعی ممکن‌ است.
دکتر رضا منصوری افزود: مریم میرزاخانی نشان داد شکوفایی ما ممکن است و زن ایرانی قبل از هر چیز زن انسان است.
وی با اشاره به اهمیت آرامش بر ظهور خلاقیت در جوانان تصریح کرد: دانشگاه و جوانان دانشگاهی برای خلاقیت به صلح و آرامش نیاز دارند و بیش از هر چیز باید بر طبل صلح بکوبیم.
منصوری بر اهمیت توجه به افکار انسانی به جای ظاهربینی اشاره کرد و گفت: انسانیت انسان بیش از هر چیز در تفکر اوست و نه در ظواهرش.
مریم میرزاخانی نخبه ایرانی بعد از موفقیت در المپیاد دانش آموزی ریاضی در سال های 73 و 74 وارد دانشکده ریاضی دانشگاه شریف شد و بعد از طی دوره کارشناسی بقیه تحصیلات خود را در آمریکا پی گرفت.
از وی به عنوان یکی از 10 ذهن جوان برگزیده سال 2005 در نشریه آمریکایی «پاپیولار ساینس» و به عنوان «ذهن برتر» در رشته ریاضیات تجلیل شد.
میرزاخانی برنده جوایزی چون جایزه «ستر» از انجمن ریاضی آمریکا در سال 2013، جایزه «کلی» و مدال «فیلدز» معادل نوبل ریاضی در سال 2014 است؛ وی از یازدهم شهریور ماه 1387 (اول سپتامبر 2008) در دانشگاه استنفورد به تدریس و پژوهشگری رشته ریاضیات مشغول شد و سابقه تدریس در دانشگاه پرینستون را نیز در کارنامه دارد.
وی 24 تیرماه سال جاری بعد از مدتی مبارزه با بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت و 27 تیردر آمریکا به خاک سپرده شد.
ادامه دارد......
علمی**9157**1440
خبرنگار: منصوره شوشتری** انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۶۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی فرهادی، سخنگوی آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی‌بر اینکه برنامه آموزش و پرورش برای عدم هدایت تحصیلی دانش‌آموزان چیست، اظهار کرد: هدایت تحصیلی دانش‌آموزان یکی از ظریف‌ترین و مینیاتوری‌ترین اقدامات است که باید در آموزش و پرورش صورت بگیرد.

وی افزود: این کار در مقطع متوسطه اول با بهره‌گیری از توان مشاوره دقیق روان‌شناختی و تحصیلی در مدرسه انجام شود و به نیرو‌های کیفیت‌بخشی و مشاور در مدرسه وابستگی دارد. فرهادی ادامه داد: زمانی‌که یک انحراف در آمار می‌بینیم؛ در بخش‌های نرم‌افزاری و فکری دچار خطا هستیم و در امکانات مشکلی وجود ندارد. در دبیرستان‌ها امکاناتی که رشته‌های دیگر و دانش‌آموزان تحربی دارند، دانش‌آموزان ریاضی نیز بهره‌مند هستند.

انتخاب رشته تحصیلی ناظر بر بازار اشتغال است

سخنگوی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: نکته دوم ناظر بر بازار اشتغال است و نوع اطلاع‌رسانی برای مشاغل در کشور و تحقیقات صورت می‌گیرد. نهاد‌هایی که در آموزش و پرورش همکار هستند و در سند تحول برای آنها وظیفه‌ای تعیین شده، مراقب باشند که خلاف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اقدام نکنند و تبلیغات کاذب شکل بگیرد.

در میان فارغ‌التحصیلان هنرستانی کم‌ترین بیکاری را داریم

وی با اشاره به برنامه ششم و هفتم توسعه، اضافه کرد: در این برنامه قرار است دانش‌آموزان در رشته‌های فنی‌حرفه‌ای و کاردانش با یک ضریب بالای پنجاه درصد هدایت شوند و در میان فارغ‌التحصیلان هنرستانی کم‌ترین بیکاری را داریم؛ به عبارت دیگر، بیکار نداریم، زیرا دانش‌آموزان مهارت دارند.

فرهادی ادامه داد: بسیاری از دختران در رشته‌های کامپیوتر و طراحی و دوخت، هنری و صنایع دستی نه‌تنها بیکار نداریم، بلکه با افزایش بیشتر تقاضا در حرفه آموزش‌دیده روبرو هستند.

هنرستان‌ها برای همه رشته‌ها الگو موفقی هستند

سخنگوی آموزش و پرورش با بیان اینکه هنرستان‌ها برای نه‌تنها برای رشته‌های ریاضی بلکه برای هنرستان‌ها الگوی موفقی است و باید به آنها مشاوره دقیقی ارائه دهیم، ابراز کرد: برای رشته ریاضی ما در آموزش و پرورش وظیفه مشاوره دقیق ارائه دهیم که ناظر بر استعداد‌های خدادادی و علایق است تا در این رشته تحصیل کنند.

وی در پایان افزود: رشته بنده ریاضی و فیزیک است و معتقد هستم مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است و باید این موضوع با جدیت دنبال شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • پروژه آمریکا برای منحرف کردن جامعه عراق ناکام ماند
  • اعتراض دانشجویان شریف به روند کند تعمیر مسجد دانشگاه
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • انتصاب رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • نامه رئیس دانشگاه میبد به رؤسای تعدادی از دانشگاه‌های آمریکا
  • رقابت داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۳ در دانشگاه آزاد اسلامی یزد